Co všechno umí odšťavňovač

 

Co všechno můžete odšťavňovat na Huromu?

 

Odšťavňovač HUROM dokáže lisovat téměř všechno ovoce, zeleninu, bylinky, divoké bylinky, traviny, výhonky, oříšky a semínka.

Obecně se nejlepší džus získá z čerstvých, křupavých ingrediencí.

Mandle a oříšky by se měly pár hodin nechat ležet ve vodě.

Traviny a divoké bylinky jsou nejlépe lisovány v kombinaci se šťavnatými druhy ovoce a zeleniny jako např. okurka, jablko, meloun nebo ananas.

Pecky z avokáda a broskví a skořápka z kokosu do odšťavňovače nepatří.

 SUROVINY VHODNÉ K ODŠŤAVNĚNÍ

Pomeranče, mandarinky, grepfruity, citróny, limetky, jablka, hrušky, hroznové víno, mučenky, třešně, granátové jablko, ananas, meloun, kiwi, mrkev, řepa, celer, zelí, hlávkový salát, špenát, rajčata, papriky, okurky, ředkvičky, cuketa, zázvor, kurkuma, klíčky, karambola, meruňky, papája, mango, bobuloviny, traviny, bylinky.

 SUROVINY MÉNĚ VHODNÉ 

Banány, avokádo, přezrálé a velmi měkké ovoce, spadané ovoce - toto vše odšťavňovat můžete, ale počítejte s tím, že výtěžnost bude nižší. Tyto měkké suroviny můžete využít na výrobu domácího smoothie.

Ideální je lisovat sezónní ovoce a zeleninu, jelikož ovoce je obyčejně sklizeno zralé, není tak dlouho skladované,  tudíž má vysoký obsah živin.

SMOOTHIE

Na odšťavňovači Hurom si můžete připravit koktejl z čerstvého ovoce nebo zeleniny. Velmi oblíbené smoothie vykouzlíte za chviličku a získáte tak skvělou snídani nebo svačinku plnou živin, vitamínů a minerálů. Popusťte uzdu svojí fantazii a zkuste improvizovat.

POLÉVKY

Připravte si doma čerstvou polévku bez nutnosti tepelné úpravy. Recepty najdete také v našem Průvodci odšťavňování, který si můžete objednat na našem webu.

 Využití zbytků po odšťavňování

 Při odšťavňování zůstává odpad plný vlákniny, kterou můžete využít na výrobu sušenek, pomazánek, pečeného čaje nebo zeleninového bujónu.